Vepřové karbanátky po italsku
08.08.2011 15:32
Ingredience:
- balení amerických brambor
- 50g čerstvé strouhanky
- 500g mletého vpřového masa
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 1 velký stroužek česneku
- jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
- 50g strouhaného parmazánu
- pepř, sůl
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 sáček rukoly
- 100g cherry rajčat
Podrobný popis:
- Troubu předehřejte na 180-200 °C, na plech vyložený pečícím papírem nasypte americké brambory a podle návodu na oblau je upečte. Mezitím udělejte karbanátky: strouhanku, dvě lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem a pak z hmoty vytvořte čtyři karbanátky.
- Olej zahřejte v pánvi a pak na něm sedm minut z každé strany opečte karbanátky.
- Karbanátky servírujte s bramborami, případně se salátem z rukoly a cherry rajčat.
Příprava pro 4 osoby.