Výrobní program společnosti Swarovski AG

06.08.2011 21:38

Swarovski Elements

 

Round STONES - šatony

Šatony jsou křišťálové kameny, které jsou na trhu v různých podobách, které se liší způsobem a typem vybroušením. Jedním z druhů je například XILION Chaton - absolutně nejbrilatnější výbrus na trhu. K tomu, aby se vybroušené šatony dobře vsazovali do kovoých, stříbrných, zlatých či plastových kotlíků, slouží hrot, který je vybroušný na její zadní straně. Právě toto vybroušení usnadňuje výrobu například stříbrných šperků.

 

Flat backs NO HOTFIX - šatonové růže (nalepovací)

Nalepovací šatonové růže jsou křišťálové kameny, které jsou určeny k aplikaci na různé podkladové materiály, jako například třpytivé ozdoby na šaty a další . K jejich aplikaci lze požít standardních lepidel. Šatonové růže mají na zadní straně platinový pokov, který zaručuje brilantní lesk kamene a také slouží jako jeho ochrana. Nalepovací šatony mohu mít nejrůznější tvary, barvy i velikosti. Tvar i velikost jsou určeny tím, jak je šaton vybroušen, mohou to být například čtverce, kosočtverce, trojúhelníky, lichoběžníky, lístky, kulaté kameny či další různé tvary.

 

Flat backs HOTFIX - šatonové růže nažehlovací

Nažehlovací šatonové růže jsou křišťálové kameny, které jsou určeny k aplikaci na nerůznější textilní materiály a výrobky. Zadní strana těchto kamenů je potažena speciálním lepidlem. Při aplikaci se postupuje tak, že se šatony přiloží na vybraný textil a zahřejí se žehličkou či lisem vydávajícím teplo, lepidlo na zadní straně kamene se rozpustí a šaton tak přilne k textilu. Vytvoří tak neobyčejnou a zajímavou třpytivou ozdobu s křišťálovým efektem. Na trhu jsou šanony různých tvarů, velikostí i barev tak jako u šatonů nalpovacích.

 

SEW - ON stones - našívací kameny

Našívací kameny jsou velmi zajímavou a oblíbenu ozdobou například pro šaty na plesy. Tyto kameny se na textil aplikují našíváním a proto mají jeden až tři otvory. Vzhledem k tomu, že jsou na trhu k dostání v různých barvách, tvarech i velikostech, z nich ze vytvořit nejrůznější dekorativní ornamenty či jemné výšivky.

 

Fancy STONES - tvarové kameny

Tvarové kameny existují v mnoha různých podobách jako jsou například klasické drahokamy, ale mohou to být i neobvyklé moderní tvary.Tyto kameny jsou na trhu v mnoha velikostech i barvách, vytváří i různé efekty. Tvarové kameny mohou být buď vybroušené z obou stran a mohou být použity například jako komponenty pro náušnice či přívěsky, nebo mohou být ze zadní strany ploché a vsazené nebo vlepené do stříbrných, kovových či jiných kotlíků a poté použity taktéž jako náušnice, přívěsky či prsteny.

Šperky Swarovski

Dámská móda

Stříbrný přívěsek magazín

Stříbrné šperky Swarowski

Swarovski Elements

Dámská móda - lifestyle

Šperky Swarowski

Šperky Swarovski Elements