Swarovski - vývoj

31.07.2011 21:51

Vývoj společnosti Swarovski

 

Skončila první světová válka a firma Swarovski zaznamenala v rozvoji brusných kotoučů pro výrobu bižuterie obrovský úspěch. Firma však nezůstala jen u výroby stříbrných šperků a bižuterie. Začali také brousit brýlová skla a přidali výrobky jemné optiky. Aby toho nebylo málo, přišli na trh také s reflektory známými pod značkou Swareflex. Teprve po skončení druhé světové války se zase naplno vrátili k výrobě šperků a bižuterie.

 

Nepříjemná událost zasáhla firmu v roce 1956, kdy Daniel Swarovski zemřel. Do čela firmy však nastoupil jeho syn a vedl si výborně. Firma se začala skvěle rozrůstat. Dalším výrobkem, který přibyl do jejich nabídky, se staly křišťálové lustry. V roce 1960 se podařilo odkoupit od dědice Armanda Kosmanna podíly a firma nesla název D. Swarovski & Co. Další novinkou, kterou poté firma uvedla na trh, byla technologie hot-fix, při které jsou kameny a bižuterní komponenty či šperky vtlačovány za vysoké teploty do tkaniny.

 

Firma Swarovski svou nabídku neustále rozšiřovala, v roce 1976 započali výrobu skleněných broušených figurek Swarovski. Tyto figurky zaznamenaly obrovský úspěch na trhu. První figurkou, která byla vyrobena, se stala křišťálová myš, byla poskládána z kousků materiálu, který měl být použit na výrobu křišťálových lustrů. Tato skleněná figurka byla představitelkou zimních olympijských her v Innsbrucku. Skleněné broušené figurky Swarovski se staly ta oblíbenými, že jejich fanoušci založili klub sběratelů skleněných figurek (Smmler – Club Swarovski (SCS)). V dnešní době m tento klub více než neuvěřitelných 450 tisíc členů z více než 35 zemí světa.

Šperky Swarovski

Dámská móda

Stříbrný přívěsek magazín

Stříbrné šperky Swarowski

Swarovski Elements

Dámská móda - lifestyle

Šperky Swarowski

Šperky Swarovski Elements